Missing People

Överfallslarm med positionering och grupp-sms

Missing People Sweden gör ett fantastiskt jobb med bl.a. skallgångar efter försvunna personer, något många önskar de hade större möjlighet att hjälpa till med. Deras initiativ är något som inspirerar oss, så när The App Factory fick frågan om vi kunde ställa upp med att utveckla att överfallslarm så att fler kan känna sig trygga på väg hem fanns det bara ett svar.

Överfallslarm från Missing People är designat och utvecklat för att vara så enkelt och säkert som möjligt att använda. Dödmansgreppet larmar förvalda kontakter om användaren låser, tappar eller släpper sin iPhone.

SMS skickas till de förvalda kontakterna tillsammans med GPS-positionen och en länk till en karta. Mottagare kan då snabbt se var personen befinner sig någonstans när larmet aktiverades och därefter ringa polis. Ett aktiverat larm kan endast avaktiveras genom att slå in sin pinkod.

Missing people är en ideell organisation och drivs med hjälp av bidrag från företag och allmänheten. Därför har vi byggt in möjligheten att donera pengar på ett enkelt och smidigt sätt så att fler kan vara med och hjälpa till.